Hoitajatoiminta

Hoitajat:

Milja & Mino

Nelly & Jippu

Luna & Kämpe & Acce

Johannes & Laku

Kim & Tara

Pihla & Make

Haluatko liittyä hoitajaremmiin? Haluatko kuulua niihin ahkeriin tallityttöihin, jotka istuskelee kentän reunalla tarkaillen hoidokkiaan, joka juoksee Marja-Liisan ison pehvan alla huonossa muodossa ja olisit varmasti saanut sen liikkumaan paremmin. Haluatko alkaa hoitamaan hevosta ja olla tallinpitäjän lellikki, jolla on ehkä jopa liikaa vastuuta yhdestä tai kahdesta tuntihevosesta? Jos vastauksesi on edes yhteen kyllä, olet varsin tervetullut hoitamaan Yläkokkoon!

 

Meiltä löytyy hevosia jokaiseen makuun, on niitä kilttejä, jotka ei tee muuta kuin seiso paikoillaan silmät ummessa, niitä kiukkupusseja, jotka tyytyväisenä käyttää hoitajaa puruleluna, niitä energisiä, jotka on juosta hoitajan päälle taluttaessa ja ratsastaessa tarvii rauhallisen ratsastajan, jotta tunti ei mene juoksuksi. Kyllä meiltä löytyy noiden kolmen tyypin sekoituksia, jotka on hitusen reippaita, hitusen kilttejä ja hitusen känkkäräkkiä. 

 

Hoitajan pestissä oleminen ei ole ihan huoletonta ruusuilla tanssimista vaan saat oikeasti tehdä töitä päästäksesi tallin hierarkiassa ylöspäin omistajan lellikiksi saakka ja saadaksesi muutenkin lisää luottamusta henkilökunnalta. Hoitajien vähän suuremmassa pienessä piirissä kuhisee, joka kerta kun komeaakin komeampi tallityöntekijä Luca saapuu innokkaiden hoitajatyttöjen lähelle. Luonteeltaan hankala, Linda,  saa osakseen huomiota - yleensä vaatteidensa ja etuuksiensa takia ja sehän ei häntä haittaa, kunhan ei jää liian pitkäksi aikaa tuijottamaan


Hoitaminen tapahtuu foorumilla, hevosen omaan päiväkirjaan. Jonne hoitajahaun tehtyäsi saat kirjoittaa ihan milloin vain. Hoitaminen on meillä varsin rentoa, ei ole mitään aikarajoja joiden sisällä pitää saada tarina kirjoitettua tai saat potkut persuksille. Kirjoita silloin kun inspiraatiota on - ei tehdä tästä pakkopullaa! Hoitaa voi tarinoin, piirroksin, runoin - ihan miten itse tykkäät! Hoidoista saa v€:a sen mukaan mitä pidin tarinasta ja mahdollisesti merkin, jos se täytti vaatimukset. Oliko se panostettu, yleisesti hyvin kirjoitettu, taitava piirros, lyhyt, pitkä. Virtuaalieurot on meillä pisteitä, mitä parempi sitä enemmän! 

Merkkien lisäksi hoitajille kuuluu lauantaisin kolmen aikaan pidettävä hoitajaratsastus, johon saa halutessaan hoitohevosellaan osallistua. Tunnille ei tule pohjatarinaa, mutta tiivistelmä mitä tunneilla tehdään. Hoitajaratsastuksissa tehdään kaikkea vaihtelevasti, kuten mennään ilman satulaa, leikitään ja käydään maastossa, jota harvemmin tehdään normaaleilla tunneilla. 

Hoitaja voi myös hoitamisen ohella osoittaa aktiivisuuttaan  osallistumalla erilaisiin tapahtumiin ja tunneille sekä osallistumalla keskusteluun tallituvassa. Myös voi halutessaan hoitaa pikahoidolla, eli vastata ja rastittaa pariin kysymykseen, siitä mitä hoitohevosen kanssa sinä päivänä teit. Pikahoitoja ei kommentoida eikä niistä saa v€, mutta ne osoittaa sinun olevan edelleen mukana. 

Hoitajan edut ja vastuut

- Hoitohevosesi ei ole omasi, joten harkitse ennen kuin teet mitään radikaalia.
- Muista, henkilökunta auttaa aina kun apua kaipaat.
- Ei rankkaa ratsastusta samana päivänä kun hevonen menee tunnille, jos tunnin pitäjä on pyytänyt karsimaan energiaa, ota vaikka liinaan ja juoksuta tai irtojuoksuta.
- Jokaisella hevosella on vapaapäivä viikolla, sunnuntain lisäksi, jolloin hoitaja saa sen halutessaan liikuttaa.

- Puomeja ja matalia esteitä saa hypätä ilman opettajan valvontaa, kun on osallistunut estetunnille.

- Maastoon lähtiessä puhelin mukaan ja mielellään myös seuralainen!
- Kaikila tuntihevosilla on vapaapäivä sunnuntaina, jolloin niitä ei saa liikuttaa muutenkuin sunnuntaikävelyllä jalkaisin (sunnuntaisääntö).
- Hoitajalla on velvollisuus auttaa hoitsulla menevää ratsastajaa, sekä kaikkia apua pyytäviä. 
- Ei ensimmäisellä hoitokerralla selkään, mielellään vasta kolmannen kerran jälkeen tai kun olet tunnilla käynyt.

- Hevosen haku sisälle ennen tuntia

- Kuntoon laitto tunnille, jos ratsastajaa ei näy ajoissa (20min tunnin alkuun)

- alkeistunneilla auttaminen

- Varusteiden huolto

- Ruoka- ja vesikupin puhdistus

- Mahdollinen karsinan siivous, jos karsinaa ei olla siivottu ja on aikaa ja halua

- Ratsastajien auttaminen ja neuvominen

- Hoitohevosen liikutus, pyydettäessä ja sen vapaapäivänä

- Tallituvan vapaa käyttö sekä oma kaappi sieltä

- Taukotuvan siistinä pito (Äitisi ei siivoa!)